Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövények, amelyek jók isiászra
  2024-03-06 23:52:05, szerda
 
  Az isiász súlyos fájdalmat jelent az ülőidegben, amely a test legnagyobb idegének számít. A fájdalom a hátból indul a csípők és a lábak irányába.

Ezt a betegséget gyakran összetévesztik a derék- és a lábfájdalommal. Tudnunk kell, hogy az isiász többnyire csak a test egyik oldalát érinti. A testben, elsősorban a lábakban jelenhet meg a gyulladás, a zsibbadás és a fájdalom, ami az elviselhetetlenségig is fokozódhat, amennyiben nem kezelik.

Nemcsak a gyógyszerek segíthetnek isiász esetén csökkenteni a gyulladást és csillapítani a fájdalmat, hanem egyes gyógynövények is. Mutatunk is ezek közül most néhányat.

A fokhagyma jól ismert a szívre gyakorolt pozitív hatásairól, mivel kulcsszerepet játszik a vérnyomás és a koleszterinszint szabályozásában, azonban csak kevesen tudják, hogy a gyógynövény nagyon hatékony a fájdalom csillapításában is. A fokhagyma gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és hatékonyan enyhíti az isiász fájdalmát is. Hogy kiévezzük a fájdalomcsillapító előnyeit, rendszeresen kell fogyasztanunk. Vagy önmagában együnk meg mindennap 1-2 gerezd fokhagymát, vagy pépesítsünk két gerezd fokhagymát, keverjük el egy pohár meleg tejben és ily módon fogyasszuk el.

A kamilla illóolajat tartalmaz, amely összetett vegyületekből, például flavonoidokból és növényi savakból áll. Ezek a vegyületek erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkeznek. A kamilla-illóolajat is használhatjuk a gyulladás csökkentésére és a fájdalom enyhítésére. Hogyan használjuk? Egy evőkanál hordozóolajban, például kókuszolajban keverjünk el pár csepp kamilla-illóolajat, majd masszírozzuk ezzel az érintett területet. Naponta 3-4 alkalommal is megismételhetjük ezt a kezelést.

Az Aloe vera gazdag glikozidforrás, amely antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Ezek a tulajdonságok segítenek a fájdalom enyhítésében és a gyulladás csökkentésében. Alkalmazzuk közvetlenül az érintett területre naponta egy-két alkalommal.

A szerecsendió a szaponinok és az illóolajok gazdag forrása, amelyek segítenek enyhíteni a reuma és az isiász okozta fájdalmakat. Hatóanyagai gátolják a gyulladásos mediátorok felszabadulását, és blokkolják a fájdalmat okozó vegyi anyagokat, éppen emiatt is segítenek csökkenteni mind a gyulladást, mind a fájdalmat azoknál az embereknél, akik isiászos panaszokkal küzdenek. A szerecsendió olaja külsőleg használható valamilyen hordozóolajjal elkeverve.

A macskagyökér relaxáns tulajdonságokkal rendelkezik. Segít az izmok ellazításában, ami már alapból megkönnyebbülést nyújthat. A gyógynövény az illóolajok gazdag forrása is, amelyek segítenek enyhíteni a krónikus izom- és idegfájdalmat. Fogyaszthatjuk tea és kapszula formájában is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megismételhetjük, megkönnyebbülést, tulajdonságokkal, koleszterinszint, csillapításában, felszabadulását, szabályozásában, hordozóolajjal, hordozóolajban, glikozidforrás, fogyaszthatjuk, flavonoidokból, összetévesztik, lábfájdalommal, csökkentésében, tulajdonságok, kulcsszerepet, gyógynövények, kókuszolajban, csökkentésére, fogyasztanunk, idegfájdalmat, vegyületekből, használhatjuk, ellazításában, rendszeresen, masszírozzuk, macskagyökér, enyhítésében, rendelkeznek, szerecsendió, csillapítani, csökkenteni, segíthetnek, pépesítsünk, fájdalmakat, isiász súlyos, test legnagyobb, hátból indul, lábak irányába, betegséget gyakran, isiász többnyire, test egyik, lábakban jelenhet, gyógyszerek segíthetnek, szívre gyakorolt, koleszterinszint szabályozásában, gyógynövény nagyon, fájdalom csillapításában, isiász fájdalmát, pohár meleg, kamilla illóolajat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Környezetvédelem  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A végzet az  Szép estét  Amit átélünk,  Gaál Viktor gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Beney Zsuzsa - Tavasz  Alvó cica  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Szent György nap  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  A végzet az  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Messziről jött ember  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  A végzet az  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Környezetvédelem  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
isiász súlyos, test legnagyobb, hátból indul, lábak irányába, betegséget gyakran, isiász többnyire, test egyik, lábakban jelenhet, gyógyszerek segíthetnek, szívre gyakorolt, koleszterinszint szabályozásában, gyógynövény nagyon, fájdalom csillapításában, isiász fájdalmát, pohár meleg, kamilla illóolajat, vegyületek erős, gyulladás csökkentésére, fájdalom enyhítésére, evőkanál hordozóolajban, érintett területet, tulajdonságok segítenek, fájdalom enyhítésében, gyulladás csökkentésében, érintett területre, illóolajok gazdag, isiász okozta, gyulladásos mediátorok, fájdalmat okozó, fájdalmat azoknál, szerecsendió olaja, macskagyökér relaxáns, izmok ellazításában, krónikus izom-, megismételhetjük, megkönnyebbülést, tulajdonságokkal, koleszterinszint, csillapításában, felszabadulását, szabályozásában, hordozóolajjal, hordozóolajban, glikozidforrás, fogyaszthatjuk, flavonoidokból, összetévesztik, lábfájdalommal, csökkentésében, tulajdonságok, kulcsszerepet, gyógynövények, kókuszolajban, csökkentésére, fogyasztanunk, idegfájdalmat, vegyületekből, használhatjuk, ellazításában, rendszeresen, masszírozzuk, macskagyökér, enyhítésében, rendelkeznek, szerecsendió, csillapítani, csökkenteni, segíthetnek, pépesítsünk, fájdalmakat, gyógyszerek, rendelkezik, enyhítésére, gyógynövény, antioxidáns, hatóanyagai, alkalmazzuk, közvetlenül, panaszokkal, gyulladásos, használható, illóolajat, valamilyen, hatásokkal, betegséget, fogyasszuk, fokhagymát, gyulladást, vegyületek, hatásairól, alkalommal, ülőidegben, embereknél, hatékonyan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.